Staj için Niyet Mektubu Nasıl Yazılır? 2022
Staj için Niyet Mektubuna İhtiyacım Var mı?
Her şeyden önce staj başvurunuz için gerçekten bir ön yazıya ihtiyacınız olup olmadığını merak ediyorsanız, cevap EVET
Staj başvurusu diğer işe alım süreçleri gibidir, yani bir işe alım görevlisi özgeçmişinizi , ön yazınızı (ve hatta belki referanslarınızı) gözden geçirecek ve pozisyon için kalifiye olup olmadığınıza karar verecektir.

İşe alım görevlileri düşündüğünüzün aksine, işe alım görevlileri niyet mektubunuzu okur. İşverenlerin %56'sı , başvuranın başvurusuyla birlikte bir ön yazı tercih ediyor.
Bu mantıklıdır bir niyet mektubu (ön yazı), özgeçmişinizde yer bulamadığınız önemli bilgileri eklemenize ve deneyimlerinizin başvurduğunuz rolle nasıl bağlantılı olduğunu (kelimelerle) açıklamanıza olanak tanır.
Bu nedenle, staj için bir niyet mektubu (ön yazı), başvuru paketiniz için gerekli ve tamamlayıcıdır.
Şimdi bunu aradan çıkardığımıza göre, staj için bir ön yazı yazmanın en iyi yollarının üzerinden geçelim.

Staj İçin Bir Niyet Mektubu Nasıl Yazılır?
#1. Formata Saygı Duyun
Kapak mektubunuzun içeriğine odaklanmadan önce, doğru formata bağlı kaldığınızdan emin olmalısınız.
Aksi takdirde, niyet mektubunuz düzensiz olacak ve işe alım görevlisi düşünce treninizi takip etmekte zorlanacak.
Bu nedenle, bir staj için niyet mektubunuzun izlemesi gereken format:
İletişim bilgilerini içeren başlık.
Bu, tam adınızı, profesyonel e-posta adresinizi, telefon numaranızı ve LinkedIn profilinizi (varsa) içerir. İletişim bilgilerinizin altına tarihi ve alıcının bilgilerini (işe alım görevlisinin adı ve unvanı, şirket/kuruluş adı ve fiziksel adresi) eklemelisiniz.
İşverene Hitap Etmek.
İşe alım görevlisini “Sayın Bay/Bayan” veya “Kimi İlgilendirebilir” ile selamlamak yaygın bir yöntemdir ancak en iyi yaklaşım değildir. İşe alım yöneticisine araştırmanızı yaptığınızı göstermek ister misiniz? İşe alma yöneticisine doğrudan adıyla hitap etmenizi öneririz. Bir ön yazının nasıl ele alınacağına ilişkin kılavuzumuz, bu konuda bilmeniz gereken her şeyi kapsar!
Açılış Beyanı
Açılış konuşmanız kısa ama aynı zamanda profesyonel ve dikkat çekici olmalıdır. Burada kendinizi tanıtıyorsunuz, başvurduğunuz pozisyondan ve potansiyel olarak bir veya iki önemli başarıdan bahsediyorsunuz.
Gövde
Ön yazınızın gövdesi, eğitiminizi vurguladığınız, becerileriniz için arka plan sağladığınız ve sizin (ve şirketin) birbirinizden profesyonel olarak nasıl faydalanacağınızı açıkladığınız 2-3 paragraftan oluşur.
Kapanış Paragrafı